У Авакова заявляють, що підрозділи МВС готові до спроб повномасштабного вторгнення

У Авакова заявляють, що підрозділи МВС готові до спроб повномасштабного вторгнення

Укрінформ
Підрозділи Міністерства внутрішніх справ готові до можливих спроб повномасштабного вторгнення.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, повідомляє Укрінформ із посилання на сайт МВС

"Можу заспокоїти українських громадян: всі підрозділи Міністерства внутрішніх справ повністю готові до будь-якого розвитку сценарію, зокрема до спроб повномасштабного вторгнення. Будь-яке вторгнення збройних сил Росії на українську територію для них заздалегідь програшне", - заявив Шкіряк.

За словами радника міністра, Україна проводить всі можливі дипломатичні спроби для врегулювання конфлікту на сході України.

Читайте також: Аваков проінспектував позиції підрозділів МВС на сході України

"Це серйозний конфлікт, який відбувається на території Європи, безумовно, до нього прикута увага всього світу. З огляду на те, що Путін вбив вже понад 14 тис. мирних українських громадян і наших воїнів-героїв, усвідомлюючи, що сьогодні він здійснює прямий шантаж всього цивілізованого суспільства, проводяться всі можливі дипломатичні спроби для того, щоб цю ситуацію вирішити. Україна повинна робити такі кроки", - сказав він.

Читайте також: Авакову показали, як діятиме КОРД у разі висадки ворожого десанту

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснювали нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, збільшилася кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ.

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Читайте також: Україна готова до російського вторгнення - Зеленський

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 22 квітня доручив Генеральному штабу РФ і командувачам військами повернути до місць постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-