Авакову показали, як діятиме КОРД у разі висадки ворожого десанту

Авакову показали, як діятиме КОРД у разі висадки ворожого десанту

Фото
Укрінформ
На рівні Кабінету Міністрів та Ради національної безпеки і оборони будуть прийняті рішення щодо матеріального та військово-технічного забезпечення підрозділів на лінії зіткнення.

Як передає Укрінформ з посиланням на МВС України, про це заявив міністр внутрінніх справ Арсен Аваков під час інспекції підрозділів МВС на лінії зіткнення.

Під час інспекції міністру продемонстрували дії спецпідрозділу КОРД у разі захоплення берегової споруди – її штурм та захоплення зловмисників шляхом десантування з води.

Читайте також: Аваков проінспектував позиції підрозділів МВС на сході України

«Сьогодні ми подивились на взаємодію і озброєння підрозділів, починаючи з полку «Азов», а також подивимось на роботу берегових служб системи МВС, оскільки узбережжя Азовського моря для нас пріоритетний напрям з точки зору контролю країни та відсічі у випадку агресії та висадки ворожого десанту на територію України», - сказав Аваков.

Авакову продемонстрували дії спецпідрозділу КОРД / Фото: Департамент комунікації МВС України

За словами міністра, готовність підрозділів кардинально відрізняється від тієї, яка була у 2014 році, і з точки зору оснащення, і з точки зору бойового досвіду, і з точки зору ментальної готовності.

Читайте також: СБУ проводить антитерористичні навчання - у деяких регіонах можливий особливий режим

«В ході перевірки ми виявили необхідність ряду адміністративних рішень з точки зору забезпечення, як матеріального, так і військово-технічного. Такі рішення ми приймемо на рівні Кабінету Міністрів та РНБО і будемо на 100% готові до виконання завдань. Починаючи з 2014 року ми готуємось до наступу. Ми розраховуємо, що готовність вбереже нашу землю і наших солдат. Також розраховуємо, що у світової спільноти вистачить вміння та розуму втримати агресора від різких дій», - заявив він.

Аваков наголосив, що всі підрозділи готові до виконання поставлених перед ними завдань.

Читайте також: Відбивали «удари» з повітря: кораблі України і Румунії провели навчання у Чорному морі

«Національна гвардія, поліцейські сили, прикордонники та навіть рятувальники, які значною мірою готові до ліквідації наслідків у зонах конфлікту, демонструють високий рівень підготовки. І хочу, щоб агресор зрозумів: напад на Україну не буде легкою прогулянкою, це будуть величезні втрати для того, хто вирішить зайти на нашу землю без нашої згоди», - сказав Аваков.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 19 квітня, на виконання завдання Генерального штабу та верховного головнокомандувача ЗСУ Аваков інспектує позиції підрозділів системи МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-