ОБСЄ зафіксувала понад 280 порушень «тиші» на Сході України

ОБСЄ зафіксувала понад 280 порушень «тиші» на Сході України

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 279 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та 3 таких порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 91/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 21 квітня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 279 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 23 вибухи (3 вибухи в повітрі та 20 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість цих порушень сталися в районах на схід від н.п. Майорськ (підконтрольний урядові, 45 км на північний схід від Донецька).

Читайте також: Російські найманці тричі зривали «тишу» в зоні ООС

Згідно з СММ, за попередній звітний період на Донеччині було зафіксовано 138 порушень режиму припинення вогню.

"У Луганській області Місія зафіксувала 3 порушення режиму припинення вогню (вибухи невизначеного походження), які сталися в районі на південь від н.п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська)", - повідомили у Місії.

За попередній звітний період зафіксовано 27 таких порушень.

Читайте також: Окупанти на Сході мінують населені пункти російськими боєприпасами – ООС

Як відомо, в останній час на сході України зросла кількість порушень режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ. Це відбувається на тлі скупчення військ РФ поблизу кордону з Україною та у тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-