У Харкові виготовляють демонстраційний танк «Оплот»

У Харкові виготовляють демонстраційний танк «Оплот»

Укрінформ
У Харкові на ДП «Завод ім. Малишева» виготовляють на замовлення «Укрспецекспорту» танк «Оплот», який демонструватимуть на полігоні потенційним замовникам.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів генеральний директор підприємства Василь Крилас.

«Робимо ми його для себе, щоб можна було демонструвати готову машину потенційним покупцям. Хоче країна купити: запросили виробників, полігон, однакова траса, чия машина краще пройде, краще відстріляється, у того й замовлять. Наявна машина, зроблена в попередні роки і котру ми показуємо іноземцям, у цьому році буде відвантажена замовникам. І все, в нас нічого не залишиться. Тому й було прийняте рішення виготовляти «Оплот»», - сказав Крилас.

Читайте також: У Харкові виготовляють демонстраційний танк «Оплот» на замовлення Укрспецекспорту

Робити танк почали наприкінці лютого. Щодо його ціни директор підтвердив, що «Оплот» вийде «бюджетним», однак це ніяк не вплине на технічні характеристики. «Це буде найсправжнісінька бойова машина, краща з кращих, зразково-показова. Справді дещо дешевша, але тільки тому, що практично всі наші партнери-комплектатори пішли нам назустріч і майже за собівартістю, з мінімальним прибутком, поставлять продукцію», - пояснив Крилас.

Він додав, що «Оплотом» цікавиться Єгипет та ще одна країна близького Сходу, нещодавно делегації потенційних замовників на полігоні під Харковом побачили танк у дії.

Читайте також: У модернізацію «Заводу ім. Малишева» держава вклала вже $18 мільйонів – директор

«Стріляли з усіх видів озброєння. Практично стовідсоткові попадання, дуже хороша динаміка-швидкість, подолання перешкод. Усі залишилися задоволеними, під враженням. Я можу сказати, що дуже серйозно нас розглядають. Наш конкурент – російський Т-90. Але я сподіваюся на підтримку держави в перемовинах на найвищому рівні, й зазначу, що велику роботу проводять наші спецекспортери. Тож сподіваємося», - сказав Крилас.

Зараз, крім «Оплота», на ділянці підприємства спільно з Харківським бронетанковим заводом виконують замовлення Міноборони на модернізацію 12 машин «Кедр Т64БМ2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-