Кравчук - про «оборону» в окупованому Донецьку: Росія намагається виставити Україну агресором

Кравчук - про «оборону» в окупованому Донецьку: Росія намагається виставити Україну агресором

Укрінформ
Україна не готує наступальної операції в районі ООС і ніколи першою не зробить такий крок.

На цьому наголосив у програмі "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом" очільник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук, коментуючи повідомлення від жителів окупованого Донецька про підготовку в місті до нібито наступу української армії, передає Укрінформ.

"Філософи кажуть: факти — уперта річ. Я ставлю питання: чи були випадки на Донбасі, коли українська армія першою пішла в атаку? Ми постійно відбиваємо атаки, ми постійно захищаємося від агресора. І зараз в України в політичних документах, узгоджених на всіх рівнях, у програмі нашої делегації в ТКГ і слова немає про те, що українські війська можуть піти в наступ", — підкреслив Кравчук.

Читайте також: Росія не хоче миру і робить усе, щоб заблокувати будь-які кроки — Кравчук

Він наголосив, що позиція України полягає лише у захисті. "Ми будемо захищати свою землю, якщо ворог наважиться напасти в широкому масштабі на Україну. Але ми нападати не будемо", - заявив очільник української делегації в ТКГ.

Водночас він зауважив: якщо проаналізувати історію Росії, то вона сумарно воює 150 років і вже не бачить іншого шляху розв'язання питання.

"А Україна ніколи не нападала, Україна захищалася", — наголосив Кравчук.

На його думку, демонстративна "оборона" в Донецьку — це просто нагнітання ситуації. І такі дії вкотре підтверджують, що Росія хоче Україну виставити агресором.

Читайте також: Кравчук: За 30 років Незалежності не бачив такої підтримки України з боку США та ЄС

"Але це ж брехня. І всі у світі це знають. Усі їм про це говорять прямо в очі. А вони начебто не чують, не бачать, не хочуть обговорювати ніяких питань, тільки одне: погоджуйтеся на наші умови, не зробите — ми будемо розширювати агресію. Не зробите — будемо стріляти. Ну, це ж не перемовини, це ж тиск", — наголосив очільник української делегації в ТКГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-