ОБСЄ повідомила про нові випадки «глушіння» її безпілотників на сході України

ОБСЄ повідомила про нові випадки «глушіння» її безпілотників на сході України

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про нові випадки, коли останніми днями стали «глушити» її безпілотні апарати в зоні операції Об’єднаних сил на сході України, частина якого перебуває під окупацією.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

"Радіоелектронне перешкоджання роботі безпілотного апарата великої далекосяжності, яке спричиняло перешкоди сигналу відразу обох модулів супутникового позиціонування GPS, призвело до необхідності його аварійної посадки. Тепер апарат буде потребувати повної технічної інспекції, перш ніж його можна буде використовувати знову. У перебігу польоту, що тривав від 20-ї години 8 квітня до моменту аварійної посадки о 2:31 9 квітня, безпілотний апарат зазнавав таких перешкод кілька разів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти перешкоджають місії ОБСЄ з обох боків лінії розмежування

Повідомлення про попередні такі випадки СММ ОБСЄ оприлюднила 7 квітня. Того дня безпілотний апарат місії зазнав перешкод сигналу ще під час підготовки до польоту на рівні землі, що завадило його безпечній роботі.

«Уперше, відколи місія розпочала роботу БПЛА дальнього радіуса дії в жовтні 2014 року, підняти безпілотник не вдалося через перешкоди сигналу», – наголосили в тому повідомленні.

Безпілотники великої далекосяжності, заявляють у місії, вкрай важливі для здійснення її мандату, особливо для спостереження в нічний час чи в місцевостях, де пересуванню членів місії чиняться перешкоди.

Як зазначили в СММ ОБСЄ, її безпілотники великої далекосяжності також зазнавали впливу значних перешкод сигналу одного або обох модулів GPS під час виконання регулярних польотів упродовж двох останніх місяців; ці перешкоди стали особливо посилюватися після 21 березня.

Читайте також: У штабі ООС заявили про непричетність ЗСУ до загибелі п’ятирічної дитини на Донеччині

Нагадаємо: останнім часом на окупованій частині сходу України з’явилася нова російська техніка радіоелектронної боротьби, зокрема призначена для придушення роботи безпілотників на великій відстані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-