Дитина на Донеччині загинула від вибухового пристрою, який знайшла у дворі - Арестович

Дитина на Донеччині загинула від вибухового пристрою, який знайшла у дворі - Арестович

Укрінформ
Українська делегація у Тристоронній контактній групі заявляє, що 5-річна дитина у Донецькій області загинула від вибухового пристрою, який знайшла у дворі.

Як передає Укрінформ, про це сказав радник української делегації у ТКГ, позаштатний радник керівника Офісу Президента з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони Олексій Арестович в ефірі Громадського радіо.

«За нашою версією, дитина загинула від вибухового пристрою, який знайшла у дворі. Це свідчить про те, що російська сторона мало того, що окупувала нашу землю, вона там розкидає небезпечні вибухові пристрої, штатні або нештатні, через які гинуть громадяни України, в тому числі 5-річна дитина", - заявив Арестович.

Загибель дитини та поранення однієї цивільної людини будуть обговорювати на черговому засіданні ТКГ 13-14 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко спростував повідомлення російських ЗМІ про загибель дитини в селищі Олександрівське на непідконтрольній Україні частині Донецької області внаслідок нібито атаки українського безпілотника.

Ніколенко послався на розслідування StopFake, де, зокрема звертається увага, що жоден безпілотник ЗСУ не зміг би пролетіти 30 км до селища.

Читайте також: Російські зайди цинічно використовують тему загибелі дітей для пропаганди - Міноборони

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін звернулася до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з проханням ретельно перевірити інформацію про загибель дитини в селищі Олександрівське Донецької області.

Фото: Громадське радіо

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-