Дрон ОБСЄ виявив десятки невідведених танків в ОРДЛО

Дрон ОБСЄ виявив десятки невідведених танків в ОРДЛО

Укрінформ
Місія ОБСЄ зафіксувала 42 танки російських окупаційних військ в ОРДЛО, розміщених з порушенням ліній відведення, а також ще 31 танк окупантів, що були розміщені за межами виділених місць зберігання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в опублікованому у вівторок звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні 78/2021.

Зокрема, 1 безпілотник СММ зафіксував 34 танки Т-72 та Т-64 на полігоні поблизу н. п. Бойківське (кол. Тельманове; 67 км на південний схід від Донецька) "у зоні, у межах якої відповідно до пункту 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонено".

4 квітня на тому ж полігоні було виявлено 8 танків Т-72.

У той же день на полігоні поблизу н. п. Покровка (36 км на схід від Донецька) було виявлено 2 реактивні системи залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм).

Читайте також: Росія відправляє в напрямку України важкі вогнеметні системи «Буратино» – німецький журналіст

Усе це озброєння було розміщено з порушенням ліній відведення.

"Місія зафіксувала 31 танк, 6 гаубиць і 4 протитанкові гармати (майже всі одиниці озброєння були на двох полігонах та біля них) в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей", - повідомили в СММ також про виявлення озброєння, розміщеного за межами виділених місць зберігання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-