Прикордонники України та Британії відпрацюють оборонні та наступальні операції

Прикордонники України та Британії відпрацюють оборонні та наступальні операції

Укрінформ
Влітку 2021 року прикордонники України і Британії візьмуть участь у спільних навчаннях «COSSACK MACE – 2021», які відбудуться на базі одного з навчальних центрів Збройних Сил України.

Про це повідомляє Адміністрація Державної прикордонної служби України, передає Укрінформ.

"Держприкордонслужба веде роботу з підвищення професійної підготовки прикордонних комендатур швидкого реагування. Одним з важливих елементів цього процесу є участь прикордонників у спільних, в тому числі, міжнародних вишколах. Серед іншого, влітку цього року Державна прикордонна служба України візьме участь в українсько-британському навчанні «COSSACK MACE – 2021», яке планується провести на базі одного з навчальних центрів Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час навчання «COSSACK MACE – 2021» заплановано відпрацювання взаємосумісності багатонаціональних штабів, вивчення процесу прийняття військових рішень (МDMP), проведення оборонних та наступальних операцій під керівництвом багатонаціональних штабів. Також вишкіл дозволить імплементувати найкращі практики ведення операцій з врахуванням досвіду, який українські збройні формування отримали під час проведення ООС (АТО).

Читайте також: Армія РФ почала масштабні навчання в окупованому Криму та на Кубані – Defense Express

"У рамках цього міжнародного проєкту передбачається спільне планування та виконання операцій батальйонно-тактичного рівня. Вишкіл дозволить покращити злагодженість дій українських військових підрозділів та підрозділів НАТО під час оборонних та наступальних операцій", - наголосили у Держприкордонслужбі.

Читайте також: Спільні навчання з НАТО допоможуть покращити ситуацію на сході України - ОП

З 29 березня по 02 квітня прикордонники брали участь у головній конференції з планування навчання, яка проходила на базі міжвидового центру підготовки підрозділів Збройних Сил України. У навчаннях відпрацьовувалась взаємодія з підрозділами НАТО та Збройними Силами України, а також покращувалися навички реагування на зміну оперативної обстановки та виникнення раптових ввідних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-