В Україні стартував весняний призов

В Україні стартував весняний призов

Укрінформ
В Україні 1 квітня розпочинається весняний призов на військову строкову службу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Згідно з указом Президента, весняний призов триватиме до червня.

За даними Генштабу ЗСУ, у цей період буде призвано 14 246 осіб. Зокрема, до Збройних сил України – 6 500 осіб, Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб, Національної гвардії – 4 646 осіб, Державної прикордонної служби – 2 500 осіб.

Як зауважили у Генштабі, кількість призовників цього року зменшено у зв’язку зі збільшенням чисельності військовослужбовців за контрактом та з метою недопущення перевищення граничних показників чисельності ЗСУ.

В умовах пандемії COVID-19 призов відбуватиметься з дотриманням вимог та обмежень, встановлених Кабінетом Міністрів. Після прибуття призовників до військової частини будуть проведені обсерваційні заходи тривалістю 14 діб.

Читайте також: В окупованому Криму відкрили понад 200 кримінальних справ за відмову служити в армії РФ

У Генштабі зауважили, що на сьогодні є понад 30 підстав, за якими може надаватися відстрочка від призову. Зокрема, за сімейними обставинами, станом здоров'я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності тощо.

Як повідомлялося, минулого року на строкову військову службу до Збройних сил України призвано у травні-липні 9 тисяч осіб та у жовтні-грудні 7,5 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-