Місія ОБСЄ вихідними зафіксувала понад 150 порушень «тиші» на Донеччині

Місія ОБСЄ вихідними зафіксувала понад 150 порушень «тиші» на Донеччині

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала з вечора 26 березня до вечора 28 березня 153 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та не зафіксувала жодного такого порушення у Луганській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 72/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 29 березня 2021 року.

"З вечора 26 до вечора 28 березня в Донецькій області Місія зафіксувала 153 порушення режиму припинення вогню, зокрема 94 вибухи невстановленого походження", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ОБСЄ виявила на окупованій Луганщині 64 танки поза місцями зберігання

Більшість таких порушень сталися північніше н.п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а також південніше н.п. Леб’яже (непідконтрольний урядові, 23 км на північний схід від Донецька).

"З вечора 26 до вечора 28 березня в Луганській області СММ не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню", - повідомили у Місії ОБСЄ.

Читайте також: Окупанти на сході України активніше використовують засоби радіоелектронної розвідки з РФ

Також у звіті повідомляється про черговий обстріл безпілотника СММ на окупованому Донбасі.

"28 березня, перебуваючи на південній околиці н.п. Василівка (непідконтрольний урядові, 20 км на північ від Донецька) для здійснення оголошеного польоту безпілотного літального апарата (БПЛА) СММ малого радіуса дії, спостерігачі чули 3 постріли зі стрілецької зброї орієнтовно за 1,5–2,5 км на північний захід. За оцінкою, вогонь відкрили в напрямку БПЛА, що пролітав приблизно за 1,8 км на північний захід від місцеперебування спостерігачів", - йдеться у звіті.

Читайте також: Кравчук: Є всі підстави говорити про серйозне загострення, що вимагає термінових заходів

Команда Місії була змушена приземлити БПЛА та залишити цей район. Також повідомляється, що раніше під час цього польоту, а також під час 3 інших польотів у цьому районі БПЛА СММ малого радіуса дії зазнавали впливу перешкод сигналу (за оцінкою, унаслідок імовірного глушіння).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-