Навесні до української армії призвуть 14 246 юнаків

Навесні до української армії призвуть 14 246 юнаків

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження, яким затвердив кількісний склад громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, а також визначив обсяг видатків для проведення призову у квітні-червні 2021 року

 Загалом до війська з різних регіонів планується відправити 14 246 осіб.

Відповідне розпорядження уряд ухвалив на засіданні 24 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Затвердити: чисельність громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу у квітні -червні 2021 року з областей, м.Києва, згідно з додатком 1; обсяг видатків для проведення призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2021 року згідно з додатком 2», - йдеться в тексті розпорядження.

Так, загалом до війська під час весняного призову буде відправлено 14 тис. 246 осіб. Зокрема, до ЗСУ – 6500, Держспецтрансслужби - 600, Нацгвардії – 4646, ЛПСУ – 2500.

В розпорядженні наголошується, що визначеним міністерствам та відомствам необхідно до 2 квітня 2021 року перерахувати кошти на рахунки обласних, Київського міського військових комісаріатів у обсязі, який визначений урядом.

Читайте також: До ЗСУ з початку року набрали понад чотири тисячі контрактників

Крім того, МВС (Нацгвардії, Адміністрації ДПСУ), Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту до 2 квітня необхідно перерахувати Міністерству оборони кошти за перевезення та харчування громадян України, призваних на строкову військову службу до Нацгвардії, Держприкордонслужби, Державної спеціальної служби транспорту в сумі понад 2 млн 840 тис. грн, 528 тис. 325 грн та 366 тис. 798 грн відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-