Окупанти за добу дев'ять разів зірвали «тишу», загинув український воїн

Окупанти за добу дев'ять разів зірвали «тишу», загинув український воїн

Укрінформ
Протягом минулої доби, 20 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано дев'ять порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на зведення пресцентру штабу ООС.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», неподалік населеного пункту Південне окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а поблизу селища Шуми – зі стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників використовуючи гранатомети різних систем. По позиціях наших воїнів у передмісті Лебединське окупанти застосували стрілецьку зброю, а поблизу селища Широкине – вели вогонь із великокаліберних кулеметів», - ідеться у повідомленні.

Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу, та на жаль, він помер під час евакуації до медичного закладу.

Читайте також: Росія концентрує техніку та бойовиків у двох точках на Донеччині - ЗМІ

Як зазначається, на обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ на території ОРДЛО. Зокрема, зафіксовано проведення інженерних робіт з розширення та облаштування нових оборонних позицій біля Донецького аеропорту в напрямку українських позицій.

Як зазначають у штабі ООС, Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.

Станом на 7 годину ранку 21 березня, обстрілів не зафіксовано.

«Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню», - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Росія продовжує мінувати окупований Донбас - штаб ООС

Окрім того, упродовж доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 4351 транспортний засіб, 4747 осіб, з яких 4297 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 3 особи. Виявлено 87 адміністративних правопорушень. За вказаний період поліцейськими розкрито 14 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідували 728 осіб, 714 - прибули  на підконтрольну Україні територію. Через КПВВ «Новотроїцьке» – 1 і 3 відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-