Росія продовжує мінувати окупований Донбас - штаб ООС

Росія продовжує мінувати окупований Донбас - штаб ООС

Укрінформ
Згідно зі звітом СММ ОБСЄ від 17 березня № 62/2021, російські окупаційні війська продовжують мінувати місцевість на тимчасово окупованих територіях Донбасу. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців, про що йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 17 березня № 62/2021. Зокрема окупанти продовжують мінувати місцевість на тимчасово окупованих територіях. Згідно зі звітом, 14 березня на північно-західній околиці Петровського району міста Донецьк БПЛА Місії зафіксовано 18 протитанкових мін, установлених найманцями ОРДО поперек дороги. 15 березня БПЛА зафіксував 53 протитанкових міни у полі та поперек дороги, яка веде в напрямку населеного пункту Пікузи», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що окупанти грубо порушують досягнуті домовленості, відновлюючи військову присутність на ділянці розведення Золоте. Так, 15 березня в межах ділянки розведення БПЛА ОБСЄ зафіксував приблизно 800 протитанкових мін, які за оцінкою представників Місії належать збройним формуванням ОРЛО.

16 березня, здійснюючи патрулювання південніше ділянки розведення, поблизу блокпоста збройних формувань, спостерігачі Місії вкотре зафіксували 5 контейнерів усередині огородженого майданчика, на південній стороні дороги, яка веде до населеного пункту Золоте-5. Ще один контейнер за 60 – 70 м на північ від інших п’яти вищевказаних контейнерів, а також ще один приблизно за 350 м на північ від південного краю ділянки. Ці два контейнери стояли на західній стороні автодороги Т1316. Зазначені порушення фіксуються Місією щоденно, починаючи з січня поточного року.

В штабі також нагадали, що українська сторона докладає максимум зусиль для повноцінного функціонування КПВВ «Золоте» і «Щастя» та відновлення свободи пересування мешканців Донецької та Луганської областей. Однак окупаційна адміністрація РФ в ОРДЛО продовжує вдаватися до відвертих порушень свободи пересування громадян, встановлюючи перешкоди на дорогах, прилеглих до пунктів пропуску, а також під різними приводами блокуючи відкриття КПВВ та вигадуючи для цього надумані приводи.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 11.00 18 березня на лінії розмежування за розпорядженням Командувача об’єднаних сил щоденно з 8.00 до 16.00 функціонують усі КПВВ, але фактичний пропуск здійснюється лише на одному КПВВ – «Станиця Луганська».

Російсько-окупаційні війська залишають заблокованими дорожні коридори через контрольні пункти в'їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське», «Мар’їнка» та «Новотроїцьке».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-