У Sea Breeze 2021 візьмуть участь понад 30 кораблів та безпілотні авіаційні комплекси

У Sea Breeze 2021 візьмуть участь понад 30 кораблів та безпілотні авіаційні комплекси

Укрінформ
Учасники головної конференції з планування навчання Sea Breeze 2021, що відбулась в Одесі, вирішили, що до цьогорічного міжнародного навчання буде залучено понад 30 кораблів, морську піхоту України та США, а також безпілотні авіаційні комплекси Bayraktar TB2.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АрміяInform із посиланням на заступника командувача ВМС ЗС України Олексія Доскато.

"Усі елементи навчання Sea Breeze 2021 сплановано та буде відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур НАТО. Військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами виконуватимуть завдання у морі й повітрі, на суші та під водою. До навчання плануємо залучити 29 країн-членів НАТО та партнерів", - зазначив капітан 1-го рангу Доскато.

За його словами, цьогоріч передбачається значне збільшення складу сил та засобів берегового компоненту, зокрема, зі складу морської піхоти України та США, велика кількість броньованої техніки та артилерії. До повітряного компоненту планують залучити літаки та гелікоптери з американської сторони та з боку української морської авіації, Повітряних сил ЗСУ, Державної прикордонної служби, а також безпілотні авіаційні комплекси.

Читайте також: ВМС України цьогоріч отримають турецькі безпілотники Bayraktar ТВ2

Багатонаціональне навчання Sea Breeze-2021 відбудеться влітку поточного року у північно-західній частині Чорного моря та в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях. Його метою є підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС України та США і держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань щодо сприяння безпеці цивільного судноплавства в Чорноморському регіоні з залученням морського, повітряного, берегового та водолазного компонентів.

Торік метою навчання було підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС ЗС України, ВМС США, країн-членів НАТО та держав-партнерів під час виконання спільних завдань задля підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

Навчання серії Sea Breese – багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Фото: armyinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-