На Луганщині виявили три схрони бойовиків з реактивними снарядами та вибухівкою

На Луганщині виявили три схрони бойовиків з реактивними снарядами та вибухівкою

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України виявили у Луганській області три схрони з реактивними снарядами, гранатами та вибухівкою, які належали бойовикам російських окупаційних військ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Служба безпеки України виявила у Луганській області три тайники, які належали учасникам незаконних збройних формувань. Серед вилученого: бойові елементи реактивної системи залпового вогню «Смерч» та понад 30 кг вибухових речовин», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Луганщині зі схрону оголошеного у розшук бойовика вилучили майже 30 гранат

Як зазначається, перевіряється інформація щодо закладення одного зі схронів диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, що можливо причетна до підриву двох мостів у селищах Підгорівка та Євсуг у липні 2014 року. У схованці, облаштованій у лісосмузі біля селища Тернове Старобільського району, співробітники СБУ виявили: 7 бойових елементів реактивної системи залпового вогню «Смерч», які містять майже 10 кг гексогену; 12 гранат РГД-5 та Ф-1. За попередніми даними, схрон обладнали учасники незаконних збройних формувань після обстрілу позицій сил Антитерористичної операції у 2014 році.

СБУ виявила схрони бойовиків / Фото: СБУ

З іншого тайника, який був вмурований у стіну покинутої будівлі поблизу селища Кринички того ж району, вилучено: 20 кг тротилу; детонатор; гранатомет РПГ-22; 5 бойових гранат; 3 гранатометні постріли; понад 200 набоїв.

Читайте також: У Харкові затримали шпигуна, який збирав для РФ дані про новітній український танк

Ще в одній схованці, знайденій у лісосмузі поблизу підприємства у місті Рубіжному, знаходилось: 6 протитанкових гранат РПГ-26; 9 тротилових шашок, загальною вагою 2 кг; 3 протипіхотні міни МОН-50; 43 гранати РКГ, Ф-1 та РГД-5 із запалами; 1 упаковка пластиду; капсуль-детонатори; освітлювальні ракети.

Вилучення та знешкодження засобів ураження проводилось у взаємодії з Національною поліцією та піротехнічним підрозділом Держслужби з надзвичайних ситуацій, повідомили в пресслужбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-