Окупанти знову глушили безпілотники спостерігачів ОБСЄ на Донбасі

Окупанти знову глушили безпілотники спостерігачів ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Поблизу Авдіївки, що на Донеччині, представники СММ ОБСЄ вимушені були здійснити екстрену посадку БПЛА після того, як він зазнав радіоперешкод.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Українська сторона СЦКК повідомляє, що 16 березня об 11.14 мав місце ще один інцидент із перешкоджання роботі літальних апаратів СММ ОБСЄ. Зокрема, здійснюючи запланований обліт поблизу населеного пункту Авдіївка, Донецької області, представники Місії вимушені були здійснити екстрену посадку БПЛА після того, як він зазнав перешкод РЕБ», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, уважно вивчивши і співставивши випадки перешкоджання роботі літальних апаратів СММ, та користуючись власними джерелами інформації, українська сторона СЦКК дійшла висновку, що джерела радіоелектронного впливу, глушіння БПЛА знаходилися на тимчасово окупованій території та належали збройним формуванням РФ.

«Маючи значний радіус впливу, такі засоби РЕБ, як Р-330М1П «Діабазол» та Р-330Ж «Житєль» , що стоять на озброєнні збройних сил Російської Федерації, протягом лютого-березня поточного року систематично створюють радіоперешкоди БПЛА Місії з передмість тимчасово окупованих Горлівки та Єнакієве. Зазначені комплекси неодноразово фіксувалися БПЛА СММ на тимчасово окупованій території», - повідомили в штабі.

Читайте також: Українська сторона СЦКК фіксує численні порушення з боку збройних формувань РФ на Донбасі

Крім того, повідомляється, що підтвердженням застосування окупантами засобів РЕБ типу Р-330Ж є факт, який мав місце 7 березня. Тоді БПЛА дальнього радіуса дії «S-100» Місії, працюючи в цьому ж районі, зазнав глушіння сигналу обох модулів GPS та зазнав аварії приблизно за 1,5 км на схід від населеного пункту Романівка.

В пресслужбі також наголосили, що метою зазначених дій окупантів є дискредитація підрозділів Збройних сил України та перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ.

Читайте також: Місія ОБСЄ виявила протипіхотні міни окупантів біля Петрівського

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня СММ ОБСЄ втратила внаслідок глушіння безпілотний літальний апарат, який здійснював політ над тимчасово окупованою територією Донеччини поблизу Ясинуватої. БПЛА СММ також зазнавали впливу перешкод сигналу під час двох попередніх польотів у цьому районі. Команда Місії не змогла повернути БПЛА та залишила цей район.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Росія має пояснити, як РЛС «Каста» потрапила на Донбас

Раніше повідомлялось, що СММ ОБСЄ неодноразово заявляли про втрату безпілотних літальних апаратів над окупованим Донбасом внаслідок їх глушіння чи обстрілу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-