Суд дав довічне ексватажку «ЛНР» Плотницькому і двом терористам за збитий Іл-76

Суд дав довічне ексватажку «ЛНР» Плотницькому і двом терористам за збитий Іл-76

Укрінформ
Красногвардійський районний суд Дніпра засудив до довічного увʼязнення колишнього ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького та бойовиків Олександра Гуреєва і Андрія Патрушева за збитий у 2014 році український літак Іл-76.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Судовий репортер".

Як зазначається, Плотницький на момент скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування "Зоря", Патрушев — його заступником, Гуреєв — командиром незаконного збройного формування "Витязь".

Усіх трьох судили заочно за статтею 258 Кримінального кодексу (Теракт). Їх визнано причетними до загибелі 40 десантників і 9 членів екіпажу Іл-76 біля Луганського аеропорту.

Читайте також: "Уряд ЛНР" вкрав третину виділених Росією грошей - ІС

Ця справа понад пʼять років перебувала в судах. Судді понад місяць були у нарадчій кімнаті. Текст вироку налічує більше 100 сторінок, його оголошували 15-16 березня з перервами – загалом близько 8 годин.

Як повідомлялося, літак Іл-76 з 40 військовослужбовцями і 9 членами екіпажу на борту був збитий бойовиками 14 червня 2014 року на території Луганської області. Всі, хто був у літаку, загинули.

Читайте також: Справа збитого Іл-76: вирок генералу Назарову залишили без змін - 7 років позбавлення волі

Суд першої інстанції у березні 2017 р. засудив до 7 років ув’язнення за службову недбалість, що призвела до збиття літака, генерала Віктора Назарова. 16 грудня 2020 Дніпровський апеляційний суд залишив без змін цей вирок.

Назаров із рішенням не погодився і подав апеляцію, яка тривала 3,5 року. Виконання вироку зупинено через подання скарги до Верховного Суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-