ЗСУ отримали 250 тисяч швидких COVID-тестів на антиген

ЗСУ отримали 250 тисяч швидких COVID-тестів на антиген

Фото
Укрінформ
Медичні сили ЗСУ для потреб армії отримали 250 тисяч швидких COVID-тестів, які було профінансовано з державного бюджету на загальну суму 45 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Медсил ЗСУ.

«За ініціативи Командування Медичних сил Збройних Сил України та підтримки заступника Міністра охорони здоров’я – Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, було впроваджено програму щодо забезпечення закладів охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України швидкими тестами для виявлення антигену коронавірусу SARS-COV-2 серед особового складу Збройних Сил України. Програму, у рамках якої Медичні сили отримали 250 тисяч швидких тестів, було профінансовано з державного бюджету України на загальну суму 45 мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наразі військові медики вже отримали ці експрес-тести, що допоможе скоротити час на діагностику наявності патогену гострої респіраторної хвороби COVID-19. Завдяки їх застосуванню термін проведення дослідження для підтвердження наявності або відсутності у пацієнта захворювання на COVID-19 скорочується до 15 хвилин. У разі позитивного результату це дозволить своєчасно прийняти рішення щодо його ізоляції з метою недопущення розповсюдження хвороби та призначення правильного лікування.

Читайте також: Як проходить COVID-вакцинація в регіонах - дані МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 12 березня у Збройних Силах України на коронавірус хворіють 1 382 особи. За минулу добу виявлено 185 нових випадків захворювання, щеплення отримали 864 осіб.

В Україні, станом на 12 березня, зареєстровано 1 438 468 випадків зараження коронавірусом, за минулу добу захворіли 12 946 осіб.

Фото: Медичні сили ЗСУ, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-