Місія ОБСЄ за вихідні нарахувала на Донбасі 19 порушень «тиші»

Місія ОБСЄ за вихідні нарахувала на Донбасі 19 порушень «тиші»

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала за період з вечора 26-го до вечора 28 лютого 13 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та шість - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №48/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 1 березня.

"У Донецькій області в період із вечора 26 до вечора 28 лютого Місія зафіксувала 13 порушень режиму припинення вогню, зокрема 8 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Як зазначається, більшість порушень сталася північніше н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а також у районах на схід і південь від ділянки розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька).

Читайте також: Окупанти за добу сім разів порушили «тишу», загинув боєць ЗСУ

"У Луганській області в період із вечора 26 до вечора 28 лютого СММ зафіксувала 6 порушень режиму припинення вогню (1 вибух у повітрі та 5 вибухів невизначеного походження)", - повідомили спостерігачі.

Усі ці порушення виявлено в районах на північний схід і південний захід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Читайте також: Українська сторона СЦКК направила ноти до місії ОБСЄ через поранення 11 військових

У СММ уточнюють, що загалом після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому досягнуто домовленості про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня і до кінця звітного періоду Місія зафіксувала в Донецькій і Луганській областях принаймні 10 918 порушень режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-