Нацгвардійці відпрацювали ураження цілей у польових умовах

Нацгвардійці відпрацювали ураження цілей у польових умовах

Фото
Укрінформ
Артилеристи Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії провели польові навчання.

Про це повідомляє пресслужба Східного ОТО Нацгвардії, передає Укрінформ.

"Польовий вихід артилерії Східного оперативно-територіального об’єднання у самому розпалі. У ньому беруть участь артилерійські підрозділи військових частин 3057, 3035 та 3017. Основною метою підготовки є підвищення злагодженості підрозділів, бойової готовності під час виконання вогневих завдань з ураження нерухомих цілей із закритої вогневої позиції", - йдеться у повідомленні.

Артилеристи Східного ОТО вийшли на польовий вихід / Фото: НГУ

Для якісної підготовки воїнів-артилеристів були розгорнуті навчальні місця з підготовки гарматних обслуг, обчислювачів, розвідників, зв’язківців. Офіцери-артилеристи виконують вогневі завдання на малому артилерійському полігоні. Під час занять взводи відпрацьовують питання вибору та підготовки командно-спостережного пункту для ведення розвідки, здійснюється вибір вогневих позицій. Також проводяться комплексні й контрольно-комплексні заняття, де кожен військовослужбовець отримує індивідуальну, а підрозділ – загальні оцінки.

"Ми намагаємося підвищити рівень польової виучки особового складу і підрозділів, їхнє злагодження на бойовій техніці. Багато уваги приділяємо розвитку витривалості. Одночасно ми вдосконалюємо навички командирів підрозділів організовувати та проводити заняття з бойової підготовки у польових умовах на відповідному методичному рівні", - пояснив заступник начальника штабу гаубично-артилерійського дивізіону Антон Ястремський.

Читайте також: СБУ провела контрдиверсійні тренування на Вінниччині

Своєю чергою командир мінометного розрахунку сержант Олександр Майер зазначив: "Це призов 2-2019. Ми тренуємось спільно з часу, коли я повернувся з ротації в ООС у лютому цього року. В моєму розрахунку – навчені, сильні та швидкі хлопці. Дуже хочеться вже приступити до бойових стрільб. Власне до них і готуємось".

Як повідомлялося, 1 серпня на Харківщині пройшли змагання Східного територіального об’єднання НГУ на першість військових частин з військово-спортивного багатоборства (семиборства), яке включає: біг на 100 та 3000 метрів, плавання на 50 метрів, подолання загальновійськової смуги перешкод, стрільбу з автомата, підтягування на перекладині й метання ручної гранати на дальність. За оцінкою командування, такий вид змагань налагоджує колективну роботу, адже перемога залежить від результату кожного спортсмена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-