ОБСЄ повідомляє про збільшення кількості порушень

ОБСЄ повідомляє про збільшення кількості порушень "тиші" на Донеччині

Укрінформ
СММ ОБСЄ у період із вечора 8 до вечора 9 травня констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донеччині та зменшення кількості таких порушень у Луганській області.

Про це йдеться у щоденному звіті № 111/2020 СММ ОБСЄ від 11 травня 2020 року.

«У період із вечора 8 до вечора 9 травня СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення їхньої кількості в Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що у період із вечора 9 до вечора 10 травня СММ ОБСЄ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та збільшення їхньої кількості в Луганській області, якщо порівнювати з попередньою добою.

«Вогонь зі стрілецької зброї відкрили, за оцінкою, у напрямку безпілотного літального апарата СММ малого радіуса дії, що пролітав поблизу Шимшинівки Луганської області», - зазначається у звіті.

У СММ ОБСЄ поінформували, що члени збройних формувань і далі забороняли патрулям СММ ОБСЄ доступ на блокпостах вздовж офіційних дорожніх коридорів у Донецькій і Луганській областях.

«СММ продовжувала здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів в районах Станиці Луганської та Золотого. Місія зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення у районі Петрівського», - повідомили у Місії.

Читайте також: На Донбасі почастішали порушення "тиші" - ОБСЄ

Уточнюється, що СММ ОБСЄ продовжувала спостерігати за ситуацією, у якій на тлі спалаху COVID-19 опинилися цивільні особи, зокрема на контрольних пунктах в'їзду-виїзду та відповідних блокпостах у Донецькій і Луганській областях.

«Місія здійснювала моніторинг подій на вшанування Дня перемоги, а також Дня пам'яті та примирення по всій Україні. СММ констатували спокійну ситуацію на південному сході Херсонської області», - уточнюється у повідомленні.

Як зазначається, патрулі СММ ОБСЄ і далі стикалися з обмеженнями свободи пересування у непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей, зокрема на блокпостах збройних формувань та до місця розміщення відведеного важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-