З Донбасу після восьми місяців війни повернулася бригада Нацгвардії

З Донбасу після восьми місяців війни повернулася бригада Нацгвардії

Фото, відео
Укрінформ
Бригада швидкого реагування Національної гвардії повернулася додому після 8-місячної ротації на фронті.

Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії.

"Сьогодні мужні гвардійці в ешелоні батальйонно-тактичної групи Бригади швидкого реагування Національної гвардії України повернулися додому. Воїни бригади понад пів року виконували бойові завдання на найнебезпечнішій ділянці лінії фронту у районі Світлодарської дуги", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на вокзалі бійців зустрів заступник командувача НГУ генерал-лейтенант Юрій Лебідь. Від імені командування Національної гвардії України він привітав бійців з поверненням додому і подякував їм за успішне виконання завдань у зоні проведення ООС.

"Така висока боєздатність забезпечується високою бойовою підготовкою та прогресивним управлінням Гостомельської бригади оперативного призначення. Вона є унікальною, бо штаб підрозділу та структура управління одними із перших в Україні були сформовані за стандартами НАТО і в бойових умовах ефективність такого управління підтвердилася", - додав Лебідь.

Як зазначили у Нацгвардії, 89 військовослужбовців, які проявили себе під час виконання бойових завдань, отримали заохочення та нагороди.

Читайте також: На Донбасі почастішали порушення "тиші" - ОБСЄ

"Так, одного бійця нагородили відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства внутрішніх справ України "Вогнепальна зброя". 20 військовослужбовців отримали різні відзнаки міністра внутрішніх справ України та 50 – були нагороджені відомчою заохочувальною відзнакою Національної гвардії України – нагрудним знаком "За доблесну службу". До того ж, 3 офіцери і 15 військовослужбовців військової служби за контрактом отримали дострокові військові звання", - додали у пресслужбі.

Як зазначається, тепер гвардійців чекає обов’язкова психологічна реабілітація.

Київ зустрів Бригаду швидкого реагування Нацгвардії після 8-місячної ротації Фото: МОУ

"Ця ротація принесла бригаді й болісні втрати. Так, під час мінометного обстрілу сержант роти розвідки Сергій Михальчук прикрив своїм тілом бойового побратима, прийнявши на себе основну хвилю уламків, від яких загинув. Його було нагороджено званням "Герой України" (посмертно). Також старший лейтенант Олександр Марків героїчно загинув під час обстрілу позицій ОС, коректуючи вогонь бригади по противнику. Нагороджений орденом "За мужність" (посмертно)", - зауважили у пресслужбі.

Бригада швидкого реагування Національної гвардії України, що дислокується в Гостомелі, була створена у 2015 році для відбиття гібридної загрози та створювалася з урахуванням досвіду провідних країн НАТО. Бригада приступила до виконання бойових завдань у зоні АТО восени 2016 року. Ротація у районі Світлодарської дуги для бригади розпочалася у вересні 2019 року. За 8 місяців, проведених на горлівському напрямку, військовослужбовці в/ч 3018 успішно відбили усі спроби російсько-терористичних формувань прорвати перший рубіж оборони Об’єднаних Сил. Військові протидіяли терористичним формуванням так званих «ЛНР» і «ДНР», зокрема, і бойовикам «Сомалі» та кадровим російським військовослужбовцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-