Українським військовим передали партію бронетехніки

Українським військовим передали партію бронетехніки

Фото, відео
Укрінформ
Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова, що входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Міністерству оборони п'ять бронетранспортерів, які оснащені кулеметами виробництва київського державного підприємства “Маяк”.

Про це повідомляється на сайті Укроборонпрому.

"Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ), що входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Міністерству оборони України чергову партію з 5 бронетранспортерів БТР-4Е", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усі БТР оснащені кулеметами КТ762 виробництва київського державного підприємства “Маяк”, який є співвиконавцем контракту.

ХКБМ передало чергову партію бронетранспортерів БТР-4Е / Фото: ukroboronprom

Таким чином, ХКБМ виконав уже 60% державного контракту – станом на кінець квітня на заводі виготовили та передали військовим 28 бронетранспортерів з 45, передбачених державним оборонним замовленням 2019 року.

“Усі БТР прийняті військовою прийомкою Міноборони та вже відбули до військової частини”, – повідомив директор підприємства Яків Мормило.

В Укроборонпромі нагадують, що виконання поставок бронетранспортерів відбувається за контрактом з Міноборони від 2016 року, який був розблокований спільними зусиллями Президента України, Кабінету міністрів України, Міноборони та нового керівництва Укроборонпрому наприкінці 2019 року.

“Контракт дістався нам у спадок у безнадійному стані і для нашої команди було принципово його врятувати, адже від його виконання залежала доля одного з наших найбільших заводів бронетанкового дивізіону. За фактом зриву контракту було порушене кримінальне провадження і у поставки цих машин в армію вже ніхто не вірив. Нами була пророблена безпрецедентна робота разом з державними органами і на цей момент контракт виконується з повним дотриманням термінів”, – розповів Мустафа Найєм, заступник генерального директора Укроборонпрому з питань взаємодії з органами державної влади.

В Укроборонпромі також зауважують, що перші відвантаження військовим бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися у грудні 2019 року – ХКБМ передав військовим 12 бронетранспортерів БТР-4Е. Далі відвантаження відбувалися чітко за графіком. Так, у лютому цього року підприємство відвантажило 3 бронемашини, у січні – 4, у березні – 4 та 5 – у квітні. Всього за контрактом ХКБМ має виготовити і передати 45 одиниць бронетранспортерів БТР-4Е.

Читайте також: ЗСУ отримали ще 16 одиниць реактивних боєприпасів "Вільха"

Під час карантину в Україні виробництво кулеметів на заводі “Маяк” та бронетранспортерів на ХКБМ відбувається без затримок, державний контракт виконується всіма співвиконавцями у повному обсязі та згідно з графіком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-