Окупанти 24 рази за добу порушили

Окупанти 24 рази за добу порушили "тишу", двоє українських військових поранені

Укрінформ
Минулої доби збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню, ще 9 обстрілів у штабі нарахували вже з початку поточної доби.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу сил ООС.

"Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї... На усі обстріли українські воїни дали противнику результативну та вмотивовану відповідь, змусивши окупантів припинити злочинні дії... 30 квітня втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було", - йдеться у повідомлені.

Читайте також: Окупанти зривали “тишу” мінометним вогнем - чотири обстріли за добу

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив обстріл наших позицій неподалік Павлополя, Пісок, Кам’янки, Авдіївки та Тарамчука із використанням озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці тричі вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Новотошківського, Новоолександрівки, Новозванівки та двічі по Оріховому. Біля Хутора Вільного противник випустив 64 міни 82-го калібру по наших опорних пунктах, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

"За даними розвідки, 30 квітня наші військовослужбовці знищили двох російських окупантів та ще трьох поранили", - повідомили у штабі.

Читайте також: COVID-19 змінила наше життя, але не російських бойовиків на Донбасі – США в ОБСЄ

За поточну добу збройні формування РФ війська 9 разів порушили режим припинення вогню.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник тричі обстрілював наші позиції неподалік Богданівки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. Неподалік Водяного ворог двічі застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці двічі вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Кримського. Для обстрілів окупанти використали 10 мін 120-го калібру, підствольні гранатомети та стрілецьку зброю.

"За поточну добу внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів отримали поранення. Їм було надано першу медичну допомогу та оперативно евакуйовано до лікувальних закладів. Стан здоров’я обох військовослужбовців задовільний", - зазначили у штабі та додали, що об’єднані сили рішуче відреагувати на усі випадки злочинної активності окупантів, змусивши замовкнути ворожі вогневі засоби.

Читайте також: Окупанти порушили “тишу” понад 7 тисяч разів з початку року - штаб ОС

Також наголошується, що випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-