Стало відоме ім’я загиблого бійця під час підриву БМП на Донбасі

Стало відоме ім’я загиблого бійця під час підриву БМП на Донбасі

Укрінформ
Під час вчорашнього підриву в зоні операції Об'єднаних сил бойової машини піхоти загинув командир взводу механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Збройних сил України лейтенант Дмитро Фірсов.

Про це повідомляє 93-я ОМБр на своїй сторінці у Facebook.

"Під час виконання бойового завдання віддав своє життя командир взводу механізованого батальйону лейтенант Дмитро Борисович Фірсов із позивним «Фірс». Він загинув від мінно-вибухової травми, не сумісної з життям. 5 січня йому виповнилося 40 років", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що 93-я бригада "Холодний Яр" вп’яте за цю ротацію втрачає бійця.

Як розповідають побратими, до війни «Фірс» разом із сім’єю жив у Донецьку. Від початку окупації Донбасу російськими терористами взяв до рук зброю й пішов обороняти рідну землю. Спочатку був добровольцем у батальйоні «Донбас», а за кілька місяців перейшов у 93-ю бригаду.

"Вона стала для нього рідним домом у прямому і переносному сенсі. Адже у графі «домашня адреса» він зазначав номер нашої військової частини", - повідомили в бригаді.

Як згадує боєць із позивним «Грач», Фірсов у складі батальйону Донбас брав участь в евакуації наших хлопців з Іловайського котла.

Читайте також: Доба в ООС: Окупанти 5 разів порушили "тишу", є загиблий та поранені

"Потім, наприкінці жовтня, ми потрапили у 93-ю бригаду. 11 січня 2015 року ми зайшли у Донецький аеропорт. «Фірс» був надзвичайно фартовий, я взагалі дивуюся, як він тоді вижив! Ще ми воювали на околицях Донецького аеропорту. Разом із ним брали висоту 93-17. Це так званий «Мурашник» - насип біля злітної смуги ДАПу. Її тримали «сепари», а ми їх звідти вибили. І досі злітна смуга контролюється українськими військами із цієї висоти. Він був справжнім воїном. Пішов на фронт звичайним солдатом, але потім дослужився до офіцера», - згадує Фірсова «Грач».

Як розповідають в бригаді, під час боїв у Невельскому на Донеччині влітку 2015 року Фірсов уже підривався у БМП на протитанковій міні. Але тоді був лише контужений. Згодом, восени, на тому ж напрямку під час розвідувального виходу він знову підірвався – тоді отримав поранення ноги та ока.

«Фірс» брав участь у міжнародних навчаннях – ORBITAL і Combined Resolve.

«Я навіть не уявляю, чи можна взагалі замінити таку людину. Це був мотивований офіцер, патріот, що воював з перших років війни, навчений керувати людьми і технікою», - сказав про загибель бійця командир бригади полковник Дмитро Брижинський.

У загиблого залишилася дружина Тамара і син Георгій.

Ховатимуть Дмитра Фірсова у понеділок, 9 березня, у Вінниці, де нині живе його сім’я. Церемонія прощання розпочнеться об 11:00 у Будинку офіцерів.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня в зоні ООС внаслідок підриву БМП на невстановленому вибуховому пристрої один український захисник загинув, ще три військовослужбовці отримали бойове ураження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-