Два катери Island включили до складу ВМС

Два катери Island включили до складу ВМС

Фото
Укрінформ
В Одесі пройшла урочиста церемонія включення американських патрульних катерів "Слов'янськ" і "Старобільськ", а також пошуково-рятувального судна "Олександр Охрименко" до складу Військово-морських сил Збройних сил України.

Про це повідомляє у Facebook заступник одеського міського голови Андрій Котляр.

"Сьогодні, за запрошенням командувача військово-морськими силами України Ігоря Воронченка, взяв участь в урочистому включенні патрульних катерів "Слов'янськ", "Старобільськ" та пошуково-рятувального судна "Олександр Охрименко" до складу Військово-морських сил Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці патрульні катери типу Island були доставлені зі США до Одеси 21 жовтня після дообладнання та успішних випробувань.

Урочисті заходи з нагоди передачі до складу ВМС ЗСУ патрульних катерів типу «Island». Фото: Ніна Ляшонок/Укрінформ

Катери типу Island - швидкохідні судна, які будувалися протягом 1980-90-х років для Берегової охорони США. Можуть розвивати швидкість до 54,6 км/год. Особовий склад - до 18 моряків, зокрема, три офіцери. На озброєнні катерів - автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster калібру 25 мм і два кулемети М2НВ калібру 12,7 мм. Кораблі також обладнані радіолокаційною станцією, на борту кожного є моторний човен.

Катери успішно пройшли перші ходові випробування після тривалого транспортування на борту вантажного судна "Ocean Freedom".

Читайте також: До Одеського порту прибули два патрульні катери Island

Невдовзі 32 українських моряків, які пройшли 10-тижневу підготовку у США, нестимуть службу на катерах «Слов’янськ» та «Старобільськ» по забезпеченню морської безпеки в акваторіях Чорного та Азовського морів.

Багатофункціональне аварійно-рятувальне судно «Олександр Охрименко» може залучатися до пошуково-рятувального та протимінного забезпечення, проведення водолазних, гідрографічних, науково-дослідницьких та інших спеціальних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-