Керівник української сторони СЦКК назвав основну ціль розведення військ під Золотим

Керівник української сторони СЦКК назвав основну ціль розведення військ під Золотим

Укрінформ
Керівник української сторони СЦКК Олександр Борщевський заявив, що головним завданням розведення військ є створення безпечної ділянки, коли військові фізично не бачитимуть один одного.

"Основна ціль і суть — це створення безпекової зони “кілометр на кілометр” саме в цій ділянці з метою забезпечити безпеку людей в разі відкриття КПВВ Золоте. Я наголошую, що з червня місяця з початку розведення підрозділів у Станиці Луганській там не відбулося жодного обстрілу. Чому? Нам потрібно, щоб військовослужбовці, які знаходяться на позиції, фізично не бачили один одного... Території не здано, але військовослужбовці один одного не бачать”, - запевнив Борщевський.

Він висловив сподівання, що розведення військ в майбутньому забезпечить мирний перехід КПВВ Золоте після відкриття його роботи.

Також учасники брифінгу нагадали, що розведення військ аналогічним чином планується здійснити по всій лінії зіткнення.

Читайте також: Мінській групі повідомили про початок розведення військ під Золотим

Як повідомляв Укрінформ, командування Об'єднаних сил повідомило у вівторок, 29 жовтня, що о 12:00 розпочався процес розведення військ з обох сторін (дзеркально) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області.

Громадські активісти вже анонсували на вечір 29 жовтня акцію "Ні капітуляції" під Офісом Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-