Командування ООС повідомило про початок розведення військ біля Золотого-4

Командування ООС повідомило про початок розведення військ біля Золотого-4

Карта
Укрінформ
У вівторок, 29 жовтня, о 12:00 розпочався процес розведення військ з обох сторін (дзеркально) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області.

Про це повідомляє командування Об'єднаних сил у Facebook.

"Повідомляємо, що сьогодні, 29 жовтня 2019 року, о 12:00 розпочався процес розведення з обох сторін (дзеркально) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Це стало можливим через дотримання режиму тиші протягом останнього тижня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ було підтверджено початок розведення сил та засобів.

Читайте також: Пристайко каже, що вже є попередня дата зустрічі у "нормандському форматі"

"Українською стороною буде вжито всіх необхідних заходів, і відведення сил і засобів не послабить оборонні можливості українських підрозділів на визначеній ділянці, а влада ні в якому разі не залишить місцеве населення поза увагою, оскільки всі заходи проводяться з однією метою - безпека на зазначених ділянках розведення, збереження життя та здоров’я мирних жителів та військовослужбовців", - зазначається також у повідомленні.

У командуванні ОС також наголосили, що обстріл, про який повідомлялося напередодні, відбувся не в зоні розведення сил та засобів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше 29 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко у кулуарах першого інвестиційного форуму "RE:think. Invest in Ukraine" у Маріуполі заявив, що розведення військ у Золотому розпочалося сьогодні і відбувається під контролем СММ ОБСЄ, яке має офіційно зафіксувати цей процес. Водночас у штабі ООС спростували інформацію щодо початку розведення сил біля Золотого.

Розведення сил біля Золотого й Петрівського було заплановане на 7 жовтня, але обстріли з боку окупантів його зірвали. В українському Міноборони повідомили, що ЗСУ технічно готові до розведення військ у Петрівському і Золотому.

15 жовтня на засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України не вдалося домовитися про нову дату розведення сил у Золотому і Петрівському. Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік за підсумками засідання ТКГ підтвердив, що кількість порушень режиму "тиші" різко збільшилася, але водночас заявив, що сторони підтвердили прихильність до припинення обстрілів.

16 жовтня Президент Володимир Зеленський запевнив, що розведення сил і засобів у Петрівському і Золотому не відбудеться, поки не буде дотримано сім днів "тиші", зафіксованих місією ОБСЄ.

18 жовтня СЦКК підтвердив, що російсько-окупаційні війська після тривалої перерви застосували важку артилерію, а також обстріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм ділянку розведення № 2 у Золотому-4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-