Окупанти знову обстріляли ділянку розведення сил біля Золотого

Окупанти знову обстріляли ділянку розведення сил біля Золотого

Укрінформ
З початку доби російські окупаційні війська 17 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил, зокрема й з артилерійських систем і мінометів заборонених Мінськими угодами калібрів.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 17 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї", - йдеться у вечірньому зведенні.

У штабі наголосили, що бойовики навмисне обстріляли ділянку розведення сил і засобів у районі населеного пункту Золоте з міномета калібру 82 мм. Вогонь вівся з напрямку Первомайська.

Читайте також: Розведення військ у Петрівському і Золотому відклали через обстріли

Загалом же у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано 8 обстрілів. Так, позиції поблизу Новолуганського з напрямку Доломітного окупанти обстріляли з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм; двічі вони відкривали вогонь у районі Золотого – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Українських військових поблизу Майорська окупанти обстрілювали з напрямку шахти 6-7 з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; захисників Кримського двічі – зі станкового протитанкового гранатомета, а позиції поблизу Авдіївки з напрямку Яковлівки – з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

Читайте також: Загороднюк нагадав, що розведення військ можливе тільки після 7 днів "тиші"

За інформацією пресцентру, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" сталося 9 обстрілів. Зокрема, позиції ОС неподалік Пісків окупанти обстрілювали з напрямку Веселого з міномета калібру 82 мм, а також зі стрілецької зброї; поблизу Лебединського з напрямку Саханки двічі – зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. По позиціях поблизу Пищевика з напрямку Верхньошироківського бойовики вели вогонь із ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї; неподалік Миколаївки, Новотроїцького, Новогнатівки, Павлополя – зі стрілецької зброї.

Читайте також: Окупанти обстріляли з важкої артилерії сили ООС під Новолуганським

Позиції поблизу Красногорівки з напрямку Старомихайлівки окупанти обстріляли з ручних протитанкових гранатометів.

"Впродовж поточної доби втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було", - поінформували у штабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-