На оборону та безпеку у бюджеті запланували рекордні 5,4% ВВП - Маркарова

На оборону та безпеку у бюджеті запланували рекордні 5,4% ВВП - Маркарова

Укрінформ
Видатки на сферу національної безпеки й оборони у проєкті державного бюджету на 2020 рік закладено на рівні 245,8 млрд грн або 5,4% від ВВП, і це найбільша сума, яка виділялась за всі роки.

Про це на брифінгу в Кабміні щодо фінансування оборони сказала міністр фінансів України Оксана Маркарова.

"Весь бюджет на безпеку та оборону - це 245,8 млрд грн, це 5,4% від ВВП. 136,6 млрд грн це те, що ми почули як позицію Президента і це 3% на безпосередньо Міністерство оборони. Це буде найбільша цифра, яка виділялась за всі роки саме безпосередньо на оборону", - сказала Маркарова.

Як запевнив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, влада не планує у жодному разі зменшувати фінансування оборонної сфери.

Прикро, наголосив Прем'єр, що окремі люди поширюють фейки про начебто зменшення фінансування або навіть про плани щодо капітуляції.

Читайте також: Загороднюк заперечує, що оборонний бюджет-2020 зменшиться

"Але ми, як уряд, будемо намагатися розвіювати ці фейки, пояснювати, щоб у людей було чітке розуміння того, що держава про жодну зраду, про жодні капітуляції навіть не думає. Ми маємо намір через економічне зростання ставати сильнішими, і як держава, інвестувати усе більше і більше у нашу обороноздатність”, - зазначив Гончарук.

Як повідомлялося, уряд 15 вересня подав на розгляд Верховної Ради проєкт закону про бюджет на 2020 рік. У документі на сферу національної безпеки та оборону разом уряд передбачив 245,8 млрд грн, що на 33,8 млрд грн більше, ніж у 2019.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-