Люди глибоко шоковані розведенням військ - Білецький

Люди глибоко шоковані розведенням військ - Білецький

Укрінформ
Військові на фронті, які кров'ю платили за кожен метр землі, не сприймають ідеї розведення військ у Станиці Луганській, Золотому і Петровському.

Про це у програмі "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" заявив лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький.

"Я знаю настрої в бригадах… Люди глибоко не те що не сприймають - люди глибоко шоковані. За кожен метр землі платили кров'ю, а тепер їм кажуть просто відійти. Просто - забирайтеся геть, це нічого не коштувало абсолютно", - заявив Білецький.

Він також розповів, що у Золотому, де заплановано розведення сил, настрої "абсолютно панічні".

"Золоте - одне з небагатьох селищ, яке прямо підтримувало українських військових. Там живе велика кількість людей, які служать у бригадах. Вони шоковані. Вони не знають, куди їм подітися. Вони розуміють, що Україна просто їх залишає", - резюмував Білецький.

Читайте також: Пристайко - про розведення військ: Ми завжди можемо повернутися

Як повідомляв Укрінформ, колишній секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що військові не мають довіри до поспішних рішень влади та вважають розведення військ поблизу Станиці, Золотого та Петрівського небезпечним, адже воно відбувається в осінньо-зимовий період та призведе до збільшення “сірої зони”.

“Вони (військові — ред.) просто розуміють, що якщо це робити, то, по-перше, зимою це робити складно, навіть небезпечно, тому що треба рухатися по відкритій місцевості, тому що немає листя і так далі. Але є іще інші моменти чисто технічні, коли мені показували, що створюються ризики. Інше питання - чи буде це сприяти зменшенню втрат на фронті. Насправді, ми збільшуємо "сіру зону", в якій зможуть працювати і диверсійні групи, і снайпери, і це абсолютно не гарантує нічого і відкриває простір для провокацій”, - наголосив Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-