ГПУ знайшла нові докази фінансування Росією бойовиків на Луганщині

ГПУ знайшла нові докази фінансування Росією бойовиків на Луганщині

Укрінформ
Генеральна прокуратура України отримала чергові докази фінансування Росією тероризму на тимчасово окупованій території Луганської області, зафіксувавши застосування бойовиками сучасних російських гранатометів РПГ-32 «Баркас».

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

“Управлінням процесуального керівництва досудовими розслідуваннями кримінальних правопорушень, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України в ході процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінального провадження за фактами порушення з боку Збройних сил Російської Федерації, а також підпорядкованих їм терористичних організацій «ЛНР», «ДНР» законів та звичаїв війни вкотре задокументовано факт участі та фінансування Російською Федерацією тероризму на тимчасово окупованій території Луганської області”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними ГПУ, 25 вересня 2019 року, після обстрілу бойовиками «ЛНР» населеного пункту Золоте-3 Попаснянського району Луганської області прокурорами спільно із працівниками військової контррозвідки СБУ під час проведення огляду місця події вилучено залишок боєприпасу - реактивного протипіхотного гранатомета РПГ-32 «ХАШИМ» 2012 року випуску.

Читайте також: Окупанти 15 разів порушили режим "тиші", обійшлося без втрат

В ГПУ наголошують, що зазначений боєприпас на озброєнні Збройних сил України не перебуває, а з 2008 року належить до комплексу озброєння Збройних сил Російської Федерації.

“Здобуті докази буде використано у справах проти Російської Федерації в міжнародних судових інстанціях”, - запевнили в пресслужбі.

Як повідомлялось, РПГ-32 «Баркас» - багаторазовий ручний мультикаліберний багатофункціональний гранатомет російського виробництва, який вперше був представлений на виставці в Парижі у 2008 році.

Читайте також: Окупанти обстріляли позиції ЗСУ біля Зайцевого, Кримського і Павлополя

Гранатомет призначається для ураження різноманітних цілей - сучасних танків, БМП, бункерів та піхоти. Він може оснащуватися різними видами гранат, серед яких термобаричні та тандемні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-