Окупанти досі не пустили спостерігачів ОБСЄ до камери в Петрівському

Окупанти досі не пустили спостерігачів ОБСЄ до камери в Петрівському

Укрінформ
Доступ СММ ОБСЄ на окупованій частині Донбасу залишався у понеділок обмеженим, зокрема на блокпостах російських збройних формувань неподалік від н.п. Верхньошироківське, Шевченко, а також у районі Петрівського, де має відбутися розведення сил.

Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"На блокпості на північній околиці н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) озброєний член збройних формувань знову не пропустив патруль Місії, пославшись на проведення "інженерних робіт та робіт із розмінування", таким чином обмеживши доступ спостерігачів до камери СММ у Петрівському", - йдеться у звіті.

Читайте також: Окупанти вже місяць не пускають патруль ОБСЄ до камери у Петрівському

Крім того, на блокпості на захід від н. п. Верхньошироківське (кол. Октябр; непідконтрольний урядові, 85 км на південь від Донецька), бойовики знову відмовили команді Місії у проїзді, посилаючись на те, що "в цьому районі продовжуються роботи з розмінування".

"На блокпості поблизу н. п. Шевченко (непідконтрольний урядові, 69 км на південь від Донецька) троє озброєних членів збройних формувань відмовили патрулю СММ у проїзді, пояснивши, що не мають інформації з боку осіб, яким фактично належить контроль, щодо візиту спостерігачів до населеного пункту", - повідомили в Місії.

Читайте також: Окупанти збили безпілотник ОБСЄ на Луганщині

У попередніх звітах Місії також повідомлялося, що обмеження доступу СММ тривало на блокпості бойовиків поблизу ділянки розведення в районі Петрівського. Причинами відмов у проїзді називалися "проведення робіт із розмінування" (наприклад, звіт від 25 вересня), "робота снайпера в цьому районі" (звіт від 21 вересня), "проведення інженерних робіт" (звіт від 19 вересня). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-