Окупанти засудили до 11 років жінку з Горлівки за

Окупанти засудили до 11 років жінку з Горлівки за "шпигунство на СБУ"

Укрінформ
Мешканка Горлівки Марина Чуйкова засуджена "судом "ДНР" до 11 років позбавлення волі за проукраїнські погляди.

Офіційно її обвинуватили в "шпигунстві на користь СБУ". Як стверджує "прокуратура" так званої ДНР, жінка збирала відомості про військовослужбовців "Народної міліції", а також "робила знімки місць дислокації збройних сил Республіки і через інтернет відправляла інформацію кураторам з СБУ".

Фото з соцмереж

Сини Марини, Артур і Сава Чуйкови, які проживають у Харкові, стверджують, що мама постраждала за проукраїнську позицію.

Читайте також: Правозахисники встановили дані 89 цивільних заручників у ОРДЛО

Марина Чуйкова жила в Горлівці. Її хвора мати відмовлялася виїжджати з окупованого міста, дочка залишилася доглядати за нею. Час від часу вона відвідувала синів у Харкові. Востаннє вона була у них в березні 2018 року. Після повернення до Горлівки не вийшла на зв'язок. Сини дізналися від сусідів, що маму затримали, в оселі провели обшук. Перший місяць інформації не було ніякої.

"МГБ" не давало ніякої інформації. Батько подав заяву в "поліцію "ДНР", ми подали заяву в поліцію в Україні. Але нам ніхто не міг допомогти", - розповідає син Марини, Артур.

Артур і Сава Чуйкова борються за свободу своєї мами. Влітку цього року вони разом з активістами провели акцію протесту під стінами Генерального консульства РФ в Харкові.

Читайте також: На окупованому Донбасі захоплюють людей для створення "обмінного фонду" - правозахисник

Марина Чуйкова - не єдиний бранець окупантів. За повідомленням Східної Правозахисної групи, за два літні місяці на території ОРДЛО незаконно затримано понад 20 громадян України.

У вересні, крім Марини Чуйкової, в "ДНР" за шпигунство на користь України засудили трьох місцевих жителів. Житель Донецька А. Тимофеєв засуджений на 14 років позбавлення волі, житель Горлівки К.Полікарпов - 15, А.Малюх засуджений на 17 років позбавлення волі.

Перше фото: nakipelo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-