"Морський бій", атаки з повітря і водолази: під Одесою - навчання ВМС

Укрінформ
Група кораблів, катерів та суден забезпечення Військово-морських сил Збройних сил України вирушила 24 вересня з Практичної гавані Одеси у відкрите море для відпрацювання навчально-бойових завдань.

Про це повідомляє пресслужба ЗСУ

"Екіпажі кораблів відпрацюють у північно-західній частині Чорного моря злагодженість дій при маневрах, проведуть перевірку озброєння, потренуються з організації зв’язку, що супроводжуватиметься обміном даних із висвітлення повітряної, надводної і підводної обстановки в умовах активних та пасивних перешкод у так званому кризовому регіоні", - йдеться в повідомленні.

Крім того, безпосередньо у морі моряки вчитимуться маневрувати та ухилятися від умовних атак противника, проведуть низку корабельних бойових навчань, приміром, бій з кораблем противника, відбиватимуть атаки з повітря, боротимуться з ворожими підводними диверсантами на незахищеному рейді, а також відпрацюють елементи навчання з ведення мінно-загороджувальних дій.

Читайте також: В Одесу зайшов турецький корабель — готуються спільні навчання

Зазначається, що екіпажі малих броньованих артилерійських катерів виконають бойові вправи зі стрільб по морських і повітряних цілях. Не менш важливим етапом стане відпрацювання навчання з надання допомоги аварійному кораблю. У рамках навчання буде змодельовано ситуацію, коли корабель (катер) зазнає лиха на воді, наприклад, через пробоїну в борту або внаслідок загоряння в одному з внутрішніх приміщень. Відповідним силам та засобам потрібно буде швидко прийти на допомогу аварійному об’єкту та виконати весь спектр завдань у боротьбі за живучість.

Військові моряки, взаємодіючи з авіацією, також рятуватимуть особовий склад катерів, що зазнав лиха й опинився на поверхні води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-