Подружжю громадян Росії дали 10 років за сприяння

Подружжю громадян Росії дали 10 років за сприяння "ДНР"

Укрінформ
Подружжя громадян РФ, які передавали дані про пересування підрозділів Збройних Сил України, що беруть безпосередню участь в АТО, засуджене до десяти років позбавлення волі. Вирок набрав законної сили.
Про це повідомляє сайт Судова влада.

“Як встановлено Іллічівським районним судом м. Маріуполя, подружжя громадян Російської Федерації за сприянням місцевих мешканців збирали та передавали дані про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців, військової техніки ЗСУ та інших військових формувань України, які переміщуються територією Запорізької та Донецької областей і беруть участь в проведенні АТО на території Донецькій області. Обвинувачених засуджено до позбавлення волі строком на десять років з конфіскацією всього майна, з відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі закритого типу. Вирок набрав законної сили 19 серпня 2019 року”, - йдеться в повідомленні.

Подружжя приїхало до України з Петербурга у 2007 році, з 2010 року мешкали в будинку с.Кіровське Волноваського району Донецької області. Хоча обидва мають вищу освіту, офіційно ніде не працювали, займалися огородництвом. Посвідку на проживання в Україні не оформлювали, проте періодично виїзжали на кордон України із Росією, обновляючи міграційну карту.

Коли на Донеччині заявила про своє існування так звана ДНР, чоловік та дружина стали на бік сепаратистів.

Як йдеться в ухвалі суду, протягом травня 2014 року - липня 2015 року на території с. Кіровське Волноваського району Донецької області та поблизу розташованих населених пунктів, за власною ініціативою, поділяючи мету створення та функціонування злочинної організації «Донецька народна республіка», подружжя здійснювало в цілеспрямований збір на території Волноваського району Донецької області деталізованих даних про переміщення та розташування у Волноваському районі Донецької області підрозділів Збройних Сил України, що беруть безпосередню участь в АТО. Вони також залучили до таких дій спільників з Донецької та Запорізької областей. Дані передавалися телефонами та електронною поштою, що було доведено результатами експертизи вилучених технічних пристроїв.

Читайте також: СБУ викрила українок, які зливали окупантам дані про сили ООС

За результатами судового засідання трьом спільникам подріжжя призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років.

З тектом вироку можна ознайомитися тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-