ТКГ обговорила по Skype початок ремонту мосту в Станиці

ТКГ обговорила по Skype початок ремонту мосту в Станиці

Укрінформ
Учасники Тристоронньої контактної групи обговорили початок ремонту мосту в Станиці Луганській.

Про це повідомила у Facebook речниця представника України в ТКГ, експрезидента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

“З ініціативи української сторони відбулася відеоконференція Тристоронньої контактної групи з запрошенням представників ОРДЛО. Під час скайп-зустрічі обговорено початок ремонту мосту у Станиці Луганській”, - зазначила Оліфер.

Вона зазначає, що демонтаж на мосту фортифікаційних споруд та прапора квазіугруповань ОРЛО “є необхідною передумовою для початку відбудови мосту - без цього ми не можемо почати відновлення переходу”.

За її словами, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ “засвідчила виконання українською стороною взятих на себе зобов'язань з розмінування та готовності почати ремонтно-відновлювальні роботи переходу”.

“В той самий час СММ ОБСЄ констатувала: НЗФ ОРЛО не виконали взятих на себе зобов'язань з демонтажу фортифікаційних споруд, натомість встановили на цій ділянці контейнер, довкола якого знаходяться шини з піском, які фактично стали ще однією фортифікаційною спорудою, встановленою всупереч Рамковому рішенню ТКГ”, - розповіла Оліфер.

Вона також зауважила, що українська сторона поінформувала щодо перебігу підготовки до відновлення мосту.

Читайте також: Піротехніки спустилися під зруйновану частину мосту в Станиці

“Підготовчі роботи для відновлення мосту вже розпочато. Наші будівельники готові відбудовувати міст цілодобово, в режимі 24/7, для того, аби всі роботи було завершено до кінця осені. Українська сторона закликала ОБСЄ та РФ забезпечити належні умови для ведення ремонту”, - повідомила Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-