У центрі Києва відбувся молебень за загиблими воїнами

У центрі Києва відбувся молебень за загиблими воїнами

Фото
Укрінформ
У центрі Києва біля Стіни пам’яті на Михайлівській площі відбувся молебень за полеглими у серпні 2014 року в Іловайському котлі українськими воїнами.

Про це повідомляє Міноборони.

"Важко усвідомлювати, що всі ці портрети — це наші загиблі діти, які ніколи не повернуться додому. Хоч як нам важко все це пережити, ми мусимо пам’ятати, що нашим дітям було набагато важче, ніж нам, тому - не здаватися. Адже ми живі доти, доки живе пам’ять про нас. Зазвичай пам’ять про батьків несуть діти. Росія перевернула природне коло життя і тепер ми — батьки — бережемо пам’ять про наших дітей", - сказала матір загиблого п’ять років тому у цей день бійця з 51-ї бригади Людмила Гуменюк.

Помолитися та віддати шану загиблим Героям прийшло багато родин полеглих українських воїнів — матері, дружини, діти, побратими, волонтери з усіх регіонів України.

"Час не лікує рани, проте може стирати з пам’яті імена тих, завдяки кому ми живемо. Тому наша справа нести імена наших героїв і пам’ять про ці події крізь час для майбутніх поколінь", - сказала дружина ветерана, голова ВГО "Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" Наталя Московець.

Читайте також: Зеленський вшанував пам’ять загиблих захисників

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 24 серпня підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Фото: Міноборони та Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-