Зеленський вшанував пам’ять загиблих захисників

Зеленський вшанував пам’ять загиблих захисників

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський взяв участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців.

Трансляція заходу велася наживо на сторінці Офісу Президента у Facebook.

На церемонії вшанування пам’яті полеглих воїнів також були присутні секретар РНБО Олександр Данилюк, міністр оборони Степан Полторак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, рідні загиблих.

Почалася церемонія ударами Дзвону пам’яті, кількість яких відповідає кількості загиблих бійців, після цього посадовці та родичі захисників поклали квіти до встановленого поруч зі дзвоном пам’ятника.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 24 серпня підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Читайте також: Сьогодні - День пам'яті захисників України

29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вдерлися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-