ВМС України проводять масштабні збори з командирами бригад та полків

ВМС України проводять масштабні збори з командирами бригад та полків

Фото
Укрінформ
Командування Військово-Морських сил ЗСУ проводить на одному з полігонів Одеської області масштабні збори з командирами бригад та полків.

Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗС України.

"Розпочали збори з командирами бригад, їх заступниками та посадовими особами, які прирівнюються до них. Хочемо довести до командирів нові вимоги, узагальнений та проаналізований досвід, який здобули під час застосування нашого сухопутного компонента протягом ведення бойових дій, а також ті уроки, які ми отримуємо в морі", - зазначив командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко.

На полігоні продемонстрували нові можливості фахівці підрозділів зв’язку, радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, інженери та медики. Військові показали сучасні вітчизняні та закордонні зразки озброєння та техніки, які надійшли у військові частини протягом останніх років, а також передові методики застосування цієї техніки з урахуванням узагальненого бойового досвіду, як на суші, так і на морі.

У Військово-Морських Силах розпочались масштабні збори з командирами бригад та полків / Фото: АрміяInform

Учасникам зборів надали змогу, зокрема, детальніше ознайомитись із сучасними системами зв’язку та інформаційною системою висвітлення обстановки, що викликала особливу зацікавленість. Новітня комп’ютерна програма, що використовує дані GPS трекінгу, пройшла тестування на сумісність з аналогічними платформами країн НАТО, а це дає українським морякам доступ до баз даних щодо морських цілей у будь-якому районі Світового океану.

Свої «новинки» продемонстрували військовослужбовці підрозділів радіотехнічної розвідки, інженери показали порядок встановлення вибухових протидесантних загороджень на морському узбережжі, провели показове заняття з мінної безпеки, організацію дій корабельних підривних команд на березі.

Як організовувати пункти радіаційного та хімічного спостереження розповіли спеціалісти РХБЗ, а медики продемонстрували майстер-клас із евакуації пораненого з поля бою та надання першої медичної та першої лікарської допомоги.

Читайте також: Нацгвардійці візьмуть участь у навчаннях "Rapid Trident 2019"

Т.в.о. заступника командувача з бойової підготовки ВМС капітан 1 рангу Олексій Доскато наголосив, що поки що розглянуто лише перший блок, учасники зборів мали змогу ознайомитися з окремими елементами систем оперативного бойового забезпечення, які застосовуються у ВМС.

Наступним етапом зборів стане проведення низки практичних навчань та тренувань на військово-морській базі «Південь», у північно-західній частині Чорного моря і на полігоні в районі проведення ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-