Окупанти з міномета обстріляли мечеть у Донецьку

Окупанти з міномета обстріляли мечеть у Донецьку

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська в чергове намагались дискредитувати ЗСУ та звинуватили Об'єднані сили в обстрілі мечеті у Донецьку.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

“За даними української сторони СЦКК, 04 червня 2019 з напрямку міста Донецьк обстрілів позицій ЗС України не було, відповідно українські підрозділи вогонь у відповідь не відкривали. Аналізуючи заявлене, напрямок стрільби і реальну відстань від мечеті до найближчих позицій ЗС України, яка становила 5,5 км, а також максимальну дальність стрільби міномета калібру 82 мм (4 км) та існуюче розсіювання при стрільбі, можна зробити висновок про те, що потрапити чотирма мінами в купол мечеті технічно неможливо”, - йдеться в повідомленні.

У штабі ООС не виключили, що черговий обстріл був завчасно спланований, коли в мечеті знаходилось найбільше людей. “В результаті чого напрошується висновок, що окупаційна адміністрація РФ в черговий раз намагалась дискредитувати ЗС України перед народом Донбасу і мусульманської його частини зокрема”, - повідомили в прес-службі.

Читайте також: Під Попасною окупанти випустили 24 міни великого калібру

У штабі також наголосили, що на звернення Донецького офісу Моніторингової Місії ООН з прав людини від 02 червня 2019 року Збройні Сили України, на відміну від збройних формувань Російської Федерації, надали свої гарантії безпеки на дотримання режиму припинення вогню для виконання представникам місії своїх завдань поблизу місця розташування вказаної мечеті. Підрозділи Об'єднаних сил дотрималися своїх зобов'язань щодо режиму припинення вогню, запевнили в штабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-