Штати передали ЗСУ два сучасних контрбатарейних радари

Штати передали ЗСУ два сучасних контрбатарейних радари

Фото
Укрінформ
На Київщині відбулася церемонія передачі урядом США двох сучасних контрбатарейних радарів класу AN/TPQ-36 на озброєння Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

“Сьогодні... відбулася церемонія передачі двох сучасних контрбатарейних радарів класу AN/TPQ-36 для підрозділів Збройних Сил України. Від американської сторони сертифікати на володіння найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби заступнику начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенанту Родіону Тимошенку вручив офіцер армії США підполковник Тод Гоф”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, з 2014 року американські партнери передали українським військовим 13 сучасних контрбатарейних радарів.

США передали Збройним Силам України два сучасні контрбатарейні радари класу AN/TPQ-36 / Фото прес-служби Сухопутних військ ЗС України

“Ми уже стали свідками, як такі радари захищають територію України на Сході. Ці контрбатарейні станції – частина безпекової допомоги США, вартість якої понад 1 мільярд 100 мільйонів доларів. США продовжуватимуть допомагати Україні, адже ми віддані справі захисту суверенітету і територіальної цілісності вашої держави. Крім цього, ми допоможемо Україні розбудовувати її оборонні інституції”, - цитує Гофа прес-служба.

У свою чергу Родіон Тимошенко закликав українських військовослужбовців, які отримали в підпорядкування високотехнологічне озброєння, освоїти його на навчальних полігонах та ефективно застосовувати радари проти ворогів України у бою.

Читайте також: Сергій Наєв, екс-командувач Об’єднаних сил ЗСУ

Як зазначили в прес-службі, по завершенні заходу військовослужбовці ЗСУ провели заняття з розгортання отриманих контрбатарейних радарів.

Довідково. Радари класу AN/TPQ-36 є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби і призначені для виявлення і знищення артилерії. Станція контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 призначена для виявлення та визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських гармат та реактивних систем залпового вогню противника. Радари знаходяться на озброєнні армії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-