60% мешканців окупованого Донбасу вважають себе громадянами України - Наєв

60% мешканців окупованого Донбасу вважають себе громадянами України - Наєв

Опитування
Укрінформ
На окупованих територіях Донецької та Луганської областей панують переважно проукраїнські настрої, які не афішуються через загрозу репресій з боку окупаційної "влади". Згідно з опитуванням, 60% респондентів вважають себе громадянами України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив екс-командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.

«На сьогодні на окупованих територіях панують переважно проукраїнські настрої, які, однак, не афішуються через загрозу репресій з боку окупаційної влади. Цього року в Об’єднаних силах було проведено опитування громадян, які прибували з тимчасово окупованих територій через КПВВ, яке показало, що 60% респондентів вважають себе громадянами України, 5% - громадянами ДНР/ЛНР, 3% вважають себе громадянами Російської Федерації та СРСР. Решта не змогли визначитись зі своєю громадянською позицією», - зазначив Наєв.

Відповідаючи на запитання, наскільки таке опитування можна вважати репрезентативним, Наєв наголосив, що його проводили громадські організації, водночас аналогічне дослідження робили спеціальні розвідувальні органи. А в сюжетах російського телебачення щодо антиукраїнських настроїв на Донбасі немає правди.

Читайте також: У Криму та на Донбасі - близько 75 тисяч російських військових - Наєв

«Я особисто мав можливість спілкуватись з людьми з непідконтрольних територій на КПВВ «Майорське» і казав їм, що Об’єднані сили принесуть мир на всі українські землі по обидва боки лінії зіткнення. Ніякої агресії або несприйняття з боку людей я не відчував. Річ у тому, що час лікує багато ран, в тому числі й ті, які утворилися внаслідок збройного конфлікту. Люди розуміють, що Російська Федерація їх не бере до себе, люди розуміють, що Україна чекає на них, і іншого виходу, ніж повернутись в лоно України, немає», - зауважив Наєв.

На думку екс-командувача ОС, Російська Федерація сьогодні й видає російські паспорти для того, щоб закріпити свій вплив на тимчасово окупованій території. Але більшість громадян, які там мешкають, з осторогою ставляться до такого кроку, розуміючи, що за цим нічого, крім провокацій, не буде, зазначив Наєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-