Турчинов нагородив підприємства оборонки за створення ракет

Турчинов нагородив підприємства оборонки за створення ракет "Вільха" та "Нептун"

Фото
Укрінформ
Українські науковці, конструктори та виробничники довели, що здатні в стислі терміни створювати сучасне ефективне озброєння.
Про це сказав Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов під час вручення державних нагород і відзнак РНБО України представникам оборонних підприємств - КБ «Луч», «Артем», «Візар», «Мотор-Січ», «Оризон-Навігація», «УкрІннМаш», «Радіонікс», «Машгідропривод», та інших, що забезпечили виконання ракетної програми, повідомляє прес-служба Радбезу.

“На зустрічі з розробниками ракетної зброї Олександр Турчинов нагадав, що після відмови нашої країни від стратегічної ядерної зброї в обмін «на нічого не вартісні папірці Будапештського меморандуму, Україну позбавили не тільки ядерного потенціалу, але і його носіїв, які могли бути ефективно використані для захисту нашої країни, та потужно вражати ворожі цілі без використання ядерних боєприпасів», - повідомляють в прес-службі.

Читайте також: Україна створює повітряну платформу для крилатої ракети "Нептун"

За словами Турчинова, свого часу була знищена стратегічна авіація, ракетні комплекси, зокрема, оперативно-тактичного рівня, а на озброєнні ЗСУ не залишилося жодної крилатої ракети. Він розповів, як від початку березня 2014 року відновлювався оборонний потенціал України.

«Одна із перших задач, яку необхідно було вирішити - створити аналог потужного РСЗО «Смерч», ракет до якого залишалося на декілька тижнів активних бойових дій», - сказав Турчинов. Він також наголосив, що завдяки науковцям, інженерам КБ «Луч» та партнерам-суміжникам вдалося зробити та прийняти на озброєння ракетний комплекс «Вільха», «який здатний точно знищувати цілі керованими ракетами, та є за всіма показниками краще, ніж російський аналог». Наразі вже розпочалися і наступного тижня продовжаться випробування ракет «Вільха-М» і «Вільха-Р».

Секретар РНБО вручив державні нагороди і відзнаки оборонним підприємствам України / Фото: РНБО України

Як зазначається, ще одним пріоритетом для країни є надійний захист морських рубежів, і «цю задачу повинен виконати розроблений вітчизняними фахівцями мобільний комплекс крилатих ракет «Нептун», ракети якого здатні знищувати будь-які морські цілі не тільки на теренах Чорного і Азовського морів, але і в портах їх базування». Після завершення державних випробувань нові ракетні комплекси будуть взяті на озброєння ще до закінчення поточного року, повідомляють в прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-