Окупаційні війська РФ на Донбасі муштрують сотню диверсантів — розвідка

Окупаційні війська РФ на Донбасі муштрують сотню диверсантів — розвідка

Укрінформ
За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ на Донбасі посилює підготовку диверсійно-розвідувальних груп.

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"У спеціально створених навчальних центрах на окупованій території здійснюється підготовка понад 100 осіб, відібраних російськими інструкторами з числа особового складу 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. При цьому, певна частина залучених до підготовки осіб мають кримінальне минуле. Програма підготовки диверсантів включає теоретичні і т.зв. польові заняття, у т.ч. навчання з відпрацюванням питань переходу лінії зіткнення та скоєння диверсій", - сказав він.

Читайте також: В “Л/ДНР” встановили заборонені міни, на яких підірвалися російські військові

Водночас, поряд з високим рівнем підготовки, стан військової дисципліни серед особового складу російсько-окупаційних військ у зазначених навчальних центрах залишається низьким. Так, під час відпочинку в одному з ресторанів окупованого м. Луганська, між трьома т.зв. слухачами та інструктором з РФ виник конфлікт, у результаті чого росіянин отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Гуцуляк зауважив, що підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до будь-яких провокаційних та підступних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-