"Спецтехноекспорт" уклав низку угод щодо закупівлі оборонної продукції в Туреччині

Фото
Укрінформ
У другий день міжнародної виставки IDEF‘19 у Стамбулі державне підприємство "Спецтехноекспорт" підписало серію контрактів з турецькою компанією Aselsan про постачання товарів військового призначення для потреб ЗСУ та інших силових підрозділів.

Про це державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК «Укроборонпром», повідомляє на своєму сайті.

Зокрема, українська сторона планує імпортувати охолоджувальні тепловізори для встановлення на системи керованого протитанкового озброєння, а також отримає чергові партії засобів захищеного радіозв'язку УКХ-діапазону.

Директор «Спецтехноекспорту» Владислав Бельбас зазначив, що підписані контракти є черговим етапом розвитку взаємовідносин з Aselsan, - турецька компанія ще з 2017 року є основним постачальником засобів зв'язку УКХ-діапазону для Збройних Сил України, а "Спецтехноекспорт" виконує низку експортних поставок військової продукції українського виробництва для “Aselsan”.

Також, у 2018 році між підприємствами було укладено перший в історії України офсетний контракт, який передбачає низку компенсацій при закупівлі турецьких засобів зв'язку. Відтак, окрім зустрічної торгівлі, при якій Aselsan закуповує продукцію та послуги українського ОПК, турецька сторона передає Україні технологію криптування радіозв’язку, систему управління боєм та створює сервісний центр в Україні для обслуговування систем військового радіозв’язку.

Підписання угод між українською та турецькою компаніями відбулося за участі Ізмаїла Деміра, голови Savunma Sanayii Başkanı - Президентської адміністрації оборонної промисловості.

Нагадаємо, у перший день міжнародної оборонної виставки IDEF'19,   «Спецтехноекспорт» парафувало контракт із турецькою державною корпорацією Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) на постачання в Туреччину 120 мм ствольних керованих ракет «Конус», що розроблені та виробляються на ДП «ДККБ «ЛУЧ».

Читайте також: Укроборонпром підписав меморандум з Туреччиною про експорт озброєнь та технології

ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» - державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство, основною сферою діяльності якого є експортно-імпортні відносини на світовому ринку продукції та послуг військового і подвійного призначення. За результатами роботи в 2018 році підприємство виконало зовнішньоекономічні контракти загальною вартістю 152,6 млн дол. США. У 2018 році компанія уклала 148 нових оборонних контрактів на рекордну за останні 5 років суму 282,5 млн дол. США.

Фото: spetstechnoexport.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-