На воду спустили перший корабель-розвідник для ВМС України

На воду спустили перший корабель-розвідник для ВМС України

Фото, відео
Укрінформ
Перший середній розвідувальний корабель для Військово-морських сил України спущено на воду.
Церемонія спуску відбулася на Київському суднобудівному підприємстві ПАТ «Завод "Кузня на Рибальському“», повідомляє прес-служба Міноборони.

“За всю історію України не так багато було прикладів, коли спускалися на воду потужні броньовані катери, десантні катери, а сьогодні середній розвідувальний корабель, аналогу якого немає в Україні - по оснащенню та можливостям виконувати завдання. Це величезний прорив і це перемога. Перемога кожного, хто працює на заводі «Кузня на Рибальському», перемога ВМС, які отримають цей корабель до бойового складу”, - заявив міністр оборони України Степан Полторак.

Він також підкреслив, що Військово-морські сили України, які перебували у дуже важкому стані, зараз швидко набирають обертів. За словами Полторака, бойові спроможності ВМС за останні роки значно підвищилися, минулого року було сформовано командування ВМС, командування Морської піхоти, які сьогодні успішно виконують поставлені завдання. “Тільки за останні роки ми значно підвищили рівень укомплектованості та оснащення ВМС в тому числі засобами протиповітряної оборони”, - наголосив міністр.

Читайте також: За три роки в Україні створять самодостатню Морську охорону

Як зазначається в повідомленні, фінансовий ресурс дозволяє завершити у поточному році випуск броньованих катерів, приступити до виробництва ракетного катера, якого гостро потребують ЗСУ і на який будуть поставлені протикорабельні комплекси «Нептун».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-