За три роки в Україні створять самодостатню Морську охорону

За три роки в Україні створять самодостатню Морську охорону

Фото
Укрінформ
У найближчі три роки в Україні планується створити самодостатню Морську охорону, здатну ефективно захищати морські кордони та адекватно протидіяти викликам транснаціонального і протиправного характеру.

Про це заявив голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал під час міжвідомчого круглого столу з питань законодавства у сфері морської безпеки, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«В умовах російської агресії Служба продовжує системно реформуватися, а курс на євроатлантичну інтеграцію закладено у наших стратегічних документах. Завдяки підтримці Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів Посольства США в Україні, зараз активно нарощуємо спроможності окремого Регіонального управління морської охорони. Таким чином, у найближчі три роки плануємо створити самодостатню Морську охорону, здатну ефективно захищати морські кордони та адекватно протидіяти викликам транснаціонального і протиправного характеру», - наголосив Цигикал.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян підкреслив, що забезпечення недоторканності державного кордону в акваторії Чорного та Азовського морів – стратегічне завдання для МВС. За його словами, Україна - морська держава, яка має найбільшу серед держав Азово-Чорноморського басейну довжину морського узбережжя - 2759,2 км, і понад 72 тис. кв. кілометрів виключної морської економічної зони. Саме тому наразі посилюється робота підрозділів МВС на цій ділянці та створюється єдина система безпеки, що складатиметься з прикордонників, гвардійців, поліцейських.

“Вона буде посилена підрозділами авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС. Це буде абсолютно новий механізм моніторингу та оперативного реагування, мобільні групи, обмін інформацією. Це значно посилить нашу присутність у Чорному морі. Ми не будемо потурати агресивним побажанням країни-окупанта», - цитує Трояна прес-служба.

Як зазначається, на круглому столі учасники планують не лише напрацювати конкретні пропозиції щодо вдосконалення морського законодавства України, але й обговорити модернізацію катерів та кораблів Морської охорони ДПСУ, вдосконалення системи зв’язку та підготовки підрозділів спеціальних дій на воді.

Читайте також: МВС посилює присутність в Азовському та Чорному морях

Участь в заході, крім представників Держприкордонслужби та МВС, беруть представники берегової охорони США, провідні експерти у галузі морського права ЗСУ, правоохоронних органів, міністерств та відомств України, повідомляють у прес-службі.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-