МВС посилює присутність в Азовському та Чорному морях

МВС посилює присутність в Азовському та Чорному морях

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ посилює роботу своїх підрозділів на ділянці Азово-Чорноморського басейну.

Про це у понеділок сказав заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян під час круглого столу з питань законодавства у сфері морської безпеки, інформує прес-служба МВС.

«Україна - морська держава, має найбільшу серед держав Азово-Чорноморського басейну довжину морського узбережжя (2759,2 км) і понад 72 тис. кв. кілометрів виключної морської економічної зони. Саме тому ми посилюємо роботу підрозділів МВС на цій ділянці та створюємо єдину систему безпеки, що складатиметься з прикордонників, гвардійців, поліцейських. Вона буде посилена підрозділами авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС", - сказав Троян.

За його словами, це буде абсолютно новий механізм моніторингу та оперативного реагування, мобільні групи, обмін інформацією.

"Це значно посилить нашу присутність у Чорному морі. Для нас принципово важлива безпека узбережжя та нашого судноплавства. Ми не будемо потурати агресивним бажанням країни-окупанта», - зазначив Троян.

У МВС наголосили, що тут Україна має надійних партнерів - берегова охорона США, Туреччина, ЄС, країни Балтії та FRONTEX.

У свою чергу, голова Держприкордонслужби Петро Цигикал уточнив, що питання вдосконалення морського законодавства України зараз є вкрай актуальним, зважаючи на гібридну агресію Росії проти України, в тому числі в акваторії Азовського та Чорного морів.

«Втім, не менш важливою є якість взаємодії між нами, спроможність мобілізуватись та координувати свої дії у нестандартних ситуаціях. Ці питання набувають особливої актуальності у світлі сучасних загроз», - зазначив Цигикал.

Читайте також: В Чорне море увійшов британський розвідувальний корабель

У відомстві нагадали, що у вересні 2018 міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і командувач берегової охорони Турецької Республіки Ахмет Кендір домовилися про те, що українські прикордонники і берегова охорона Туреччини спільно патрулюватимуть Чорне море.

Уточнюється, що наразі ведуться напрацювання щодо формату спільних дій та механізмів моніторингу простору.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-